Leeuwarden 2018 Fryslân

Zomerborrel CDF 2018

In samenwerking met het Fries Museum is op 12 juli de Zomerborrel CDF 2018 georganiseerd met daaraan gekoppeld een exclusieve avondopenstelling van de tentoonstelling Escher op reis voor de leden van CDF.

 

Ruim zeventig gasten zijn aan het begin van de avond in het Fries Museum verwelkomd door Kris Callens, directeur van het Fries Museum en lid van CDF. Hij schetste het unieke karakter van de tentoonstelling en de totstandkoming daarvan. Nooit eerder kon met tachtig originele prenten, circa twintig tekeningen, diverse foto’s en voorwerpen zo’n compleet beeld van Escher worden getoond. Na Alma Tadema een tweede blockbuster die vele tienduizenden bezoekers naar Leeuwarden zal trekken. Tevens kondigde hij alvast de volgende grote tentoonstelling aan, over Rembrand & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw, die op 24 november van start gaat

 

Leden konden samen met hun partners en zakenrelaties op hun gemak genieten van de tentoonstelling over het werk van de man die geboren is in Leeuwarden. De reis door het leven van Escher begon in het grauwe platte Nederland en voerde de gasten mee naar de zon en de bergen van de Méditerranée. Eschers reislust was bepalend voor zijn artistieke ontwikkeling. De schetsen die hij onderweg maakte, waren de inspiratie voor de topstukken waarin hij jaren later de werkelijkheid naar zijn hand zette. De tentoonstelling eindigde met de iconische werken die Escher zo bekend en geliefd maken.

 

De avond is afgesloten met een hapje en een drankje. Er is nog lang nagepraat over de tentoonstelling, de prachtige evenementen in het kader van Leeuwarden-Fryslân Culturele hoofdstad van Europa 2018 en natuurlijk over de aankomende zomervakantie.