Leeuwarden 2018 Fryslân

Zakendiner

Op dinsdagavond 13 september jl. vond aan de boorden van de Pikmar, in restaurant De Vrijheid in Grou, het jaarlijks Zakendiner CDF plaats. Naast de leden waren ook 10 gasten aanwezig om kennis te maken met de club. Door het mooie weer kon het programma grotendeels buiten worden gehouden. In zijn openingswoord heette de voorzitter de gasten van harte welkom. Hij was blij dat zij de uitnodiging hadden geaccepteerd om nader kennis te maken met de club. Tevens ging hij kort in op de missie van de club en op de activiteiten die voor 2016 nog op de planning. Verder stond hij even stil bij het vertrek van John Jorritsma als Commissaris van de Koning in de provincie Fryslân en als beschermheer van de CDF.

 

Daarna was het de beurt aan Ruud Veltenaar die een “inspiriment” verzorgde met als titel “Shift Happens: Trends met Impact op leven en werk”. Als filosoof, trendwatcher, spreker, bevliegeraar, buitengewoon hoogleraar aan de London Business School en als sociaal bewogen investeerder is hij een talent in het vertalen van trends en ontwikkelingen naar de impact op ons leven en werk. Zijn verhaal maakte veel indruk en leidde tot veel vragen, die op hun beurt ook weer confronterende antwoorden opleverden. Als geen ander wist Ruud duidelijk te maken dat het creëren van een perspectiefrijke toekomst meer vereist dan motivatie en hard werken. Om de toekomst zelf te creëren is relevante informatie, heldere inzichten en effectief leiderschap nodig. Duidelijk werd dat de wereld volop in transitie is, maar dat we dat nog niet willen inzien.

 

Tijdens de borrel werd nog volop doorgesproken over het beeld dat Ruud Veltenaar had geschetst. Het sfeervolle diner, dat op het terras werd geserveerd, liet zich daarna goed smaken. Een mooie gelegenheid voor de gasten om in persoonlijke gesprekken kennis te maken met de leden van de club. Het was al ruim na 22.00 uur dat de voorzitter de avond kon afsluiten en er eind kwam aan een warme en inspirerende avond.