Leeuwarden 2018 Fryslân

Eindejaarsbijeenkomst

Tijdens de ALV werd teruggeblikt op een succesvol jaar. Hoogtepunten waren de reis in juni naar Donostia San Sebastian, de hoofdstad van Baskenland en in 2016 Cultural Capital of Europe, en in oktober de betoverende Gala-avond met Hans Klok in Stadsschouwburg De Harmonie. De opgaande lijn van de CDF heeft zich in 2016 voortgezet, zo stelde de voorzitter. Dat blijkt ook uit het feit dat er tien nieuwe leden kunnen worden bijgeschreven voor 2017. Voor de komende jaren staan er veel activiteiten op het programma. Vooral in 2018 staat natuurlijk het nodige te gebeuren als Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa is. De aanwezige leden stemden in het programma en de begroting 2017. De eerst bijeenkomst in 2017 staat gepland voor woensdag 29 maart. Dan zal de heer Feneter van Vlissingen gastspreker zijn tijdens het Zakendiner CDF 2017.

 

Tijdens de TEDtalks kregen vier jonge ondernemers het woord. Bartele Holtrop (Boer Bart – finalist JOP 2016) en Hans-Henk Wolters (Metalmembranches) vertelden met verve over het succes van hun bedrijf, maar ook de obstakels en de valkuilen die ze zijn tegenkomen. Willem Gunneman liet de aanwezigen versteld staan van zijn muzikale reactie op de sprekers. In een liedje werd de gehele TEDtalk door hem nog eens gezongen.

 

Daarna was het de beurt aan 2 jonge ondernemers in spé. Simon Dijkstra (Unybox – winnaar Enterprijs 2016) en Mark Woortmeijer (Custom Drone – finalist Enterprijs 2016) mochten elk hun Startup presenteren. Aansluitend tijdens het Walking dinner werd het nog lang nagepraat over de TEDtalks en kregen de jonge ondernemers nog de nodige goedbedoelde adviezen mee. Bijna een uur later dan was voorzien werd de bijeenkomst tegen 22.30 uur afgesloten en verlieten de laatste leden het Landgoed Oranjewoud.