Leeuwarden 2018 Fryslân

De Stormruiter

Op vrijdagavond 28 september 2018 was CDF met in totaal 350 gasten aanwezig bij de voorstelling van De Stormuiter in het WTC Expo in Leeuwarden.

Aan het eind van de middag werden de gasten ontvangen in het prachtig ingerichte Wetterskipscafé. Bij binnenkomst ontving iedereen een keycord met daarop de naam van de gast en de naam van het bedrijf of organisatie waardoor men was uitgenodigd. Onder het genot van een hapje en een drankje konden de aanwezig nader kennis met elkaar maken. Staand op de dijk werden de gasten door Anne Jan Zwart welkom geheten. Hij ging in zijn welkomstwoord in succes van 2018 en daagde iedereen uit om het succes in de toekomst door te zetten onder het motto van LF 2018: “Dare to dream, dare to act and dare to be different”. Daarna beklom Commissaris van Koning, Arno Brok, de dijk om de gasten toe te spreken. Hij deed dat in Engels om zich daarmee ook verstaanbaar te maken voor de buitenlanders die aanwezig waren, waaronder gasten uit India, Duistland en Frankrijk. Verder waren ook de ambassadeurs van Estland en Letland aanwezig en de Honorair-Consuls van onder meer verschillende Scandinavische landen. Aansluitend kwam Jelle de Jong, de hoofdrolspeler in de Stormruiter, iets vertellen over de voorstelling en overhandigde hij aan de Commissaris twee boeken over het verhaal van de Stormruiter en de voorstelling.

 

Daarna verplaatste het gezelschap zich naar “het Wad” waar genoten werd van het diner, bestaande uit streekproducten uit ’t Bildt, dat vervaardigd was door de Friese Top kok Reitse Spanning. Met militaire precisie slaagde de bediening erin om in een kort tijdsbestek 600 gasten voorzien van heerlijke gerechten en wijnen.

 

Het hoogtepunt van de avond was natuurlijk het bijwonen van de voorstelling van de Stormruiter, een mega theaterspektakel met ruim honderd paarden. Na afloop toonde velen zich onder de indruk van hetgeen ze hadden ervaren. Ook de buitenlandse gasten hadden hun ogen uitgekeken en waren zeer onder indruk. Het bestuur van CDF kijkt dan ook met een tevreden gevoel terug op dit evenement, waarmee invulling is gegeven aan het ambassadeurschap van de club en Fryslân zich van zijn beste kant heeft laten zien aan de vele gasten uit binnen- en buitenland.