Leeuwarden 2018 Fryslân

De Fryske Ambassade

In aanvulling op de deelname aan het Prinsjesfestival organiseerde de provincie Fryslân van 15 -20 september 2013 de week van de Fryske Ambassade in Den Haag.

 

Het idee achter de Fryske Ambassade was een tijdelijk huis te bieden aan ondernemers, onderwijs en overheid. Een week midden in het hart van bestuurlijk Nederland. Een plek om contacten te leggen en te onderhouden. Het doel van de Fryske Ambassade was om een unieke ontmoetingsplek voor ondernemers, onderwijs en overheid te creëren in het bestuurlijke hart van Nederland en Fryslân te positioneren als gastvrije ondernemende provincie waar ook op het gebied van kennis en innovatie het nodige gebeurt.

 

Op Prinsjesdag reisde een groot aantal leden van CDF met de bus naar Den Haag, want de Friese ambassadeurs konden natuurlijk niet ontbreken op de Fryske Ambassade. Daar werd onder meer gesproken met vertegenwoordigers van de Europese Commissie en de Europese Investeringsbank over het belang van de steunprogramma’s voor Fryslân. ’s Avonds werd in het bekende Restaurant Poentjak met de noordelijke Tweede Kamerleden van gedachten gewisseld over de Friese Economie en de aandacht voor Fryslân bij de landelijke politiek.