Leeuwarden 2018 Fryslân

Eindejaarsbijeenkomst

Op 3 december 2013 kwamen de leden van de CDFF in Hotel Oostergoo in Grou bijeen om kort even terug te kijken op het afgelopen jaar, maar vooral ook om vooruit te kijken naar 2014. Dat gebeurde in de vorm van een korte Algemene Ledenvergadering, gevolgd door een informele borrel met een gastspreker en een buffet.

 

Als gastspreker was Oeds Westerhof, directeur CH2018, gevraagd om een inleiding te geven over de nominatie van Leeuwarden als CH 2018. Op 6 september 2013 werd Leeuwarden door een internationale jury voorgedragen als Culturele Hoofdstad in 2018. Daarmee werd de kroon gezet op een periode van hard werken, van ups and downs en van zweet en tranen. Tevens ging Oeds in het vervolg en hoe het bedrijfsleven in de aanloop naar 2018 daarbij betrokken zal worden. Tijdens deze bijeenkomst ontstond ook het plan om als CDFF een bezoek te brengen aan Riga de hoofdstad Letland, in 2014 Culturele Hoofdstad van Europa.

De Fryske Ambassade

In aanvulling op de deelname aan het Prinsjesfestival organiseerde de provincie Fryslân van 15 -20 september 2013 de week van de Fryske Ambassade in Den Haag.

 

Het idee achter de Fryske Ambassade was een tijdelijk huis te bieden aan ondernemers, onderwijs en overheid. Een week midden in het hart van bestuurlijk Nederland. Een plek om contacten te leggen en te onderhouden. Het doel van de Fryske Ambassade was om een unieke ontmoetingsplek voor ondernemers, onderwijs en overheid te creëren in het bestuurlijke hart van Nederland en Fryslân te positioneren als gastvrije ondernemende provincie waar ook op het gebied van kennis en innovatie het nodige gebeurt.

 

Op Prinsjesdag reisde een groot aantal leden van CDF met de bus naar Den Haag, want de Friese ambassadeurs konden natuurlijk niet ontbreken op de Fryske Ambassade. Daar werd onder meer gesproken met vertegenwoordigers van de Europese Commissie en de Europese Investeringsbank over het belang van de steunprogramma’s voor Fryslân. ’s Avonds werd in het bekende Restaurant Poentjak met de noordelijke Tweede Kamerleden van gedachten gewisseld over de Friese Economie en de aandacht voor Fryslân bij de landelijke politiek.

Bijeenkomst 'Oeral Thûs'

Op 1 juli 2013 vond in Terherne de zomer BBQ plaats in Café Vrolijk van het Kameleondorp in Terherne. Doel was om de leden voordat zij de eigen thuisbasis zouden verlaten om op vakantie te gaan, samen met hun partner te ontvangen in de toeristische parel Terherne.

 

In een kort programma werden de plannen van de Club Diplomatique Fryslân onthult voor de nabije toekomst. Vervolgens was het de bedoeling om collectief naar één van de best bewaarde geheimen van Fryslân, het boothuis van ‘it Statenjacht’, te gaan. Helaas gooide het slechte weer roet in eten. Daarom bleef het gezelschap in het Kameleondorp waar gezamenlijk genoten werd van een heerlijke BBQ.

Zakendiner

Op maandag 11 maart  2013 vond in Restaurant De Vijf Sinnen in Weidum het tweede zakendiner van CDF plaats. Als internationaal gastspreker was, ’Fries om útens’, Simon F. Nynens aanwezig. Hij hield een inleiding met als titel: “Lessons learned”.


Nynens is president & CEO van Wayside Technology Group Inc., New Jersey USA, een beurs genoteerd bedrijf met een omzet van 250 miljoen dollar (2011) (www.waysidetechnology.com). Simon Nynens is tevens Chairman of the Board of the New Jersey Technology Council (NJTC) en Board member of the New Jersey Chapter of the Young Presidents Organization.


In 2011 ontving hij de Ernst & Young Entrepreneur Of  The Year® 2011 New Jersey Award in the Technology Services category.