Leeuwarden 2018 Fryslân

Gala evenement

Op donderdag 4 oktober 2012 kwamen ongeveer 400 mensen uit het Friese zakenleven bijeen. De leden van Club Diplomatique Fryslân en hun relaties werden exclusief ontvangen in Stadsschouwburg De Harmonie met een borrel, waarna een exquise diner gereed stond. Na het diner werd genoten van de voorstelling ‘Twist’ van De Wereldband. Zoals een jongleur met ballen goochelt, zo goochelen de muzikanten met hun instrumentarium. Het is een grote instrumentencarrousel die tot humoristische situaties leidt.  Aansluitend was er volop gelegenheid om bij een Grand Dessert na te praten.

Zakendiner

“Wat in het vat zit verzuurt niet” is het gezegde en dat gold ook voor het eerste zakendiner van Club Diplomatique Fryslân. Door omstandigheden liet de uitnodiging even op zich wachten, maar vlak voor de zomervakantie op 9 juli 2012 was het zo ver.

 

Het zakendiner vond plaats in de pas opgeleverde nieuwbouw van het nieuwe Fries Museum in Leeuwarden. Daarmee had CDF de primeur om door dit prachtige nieuwe gebouw, dat ontworpen is door Hubert-Jan Heket, te worden rondgeleid. Een eenmalige en daardoor unieke gebeurtenis.

De bijeenkomst begon met een korte ledenvergadering waarin een aantal formele punten werden bekrachtigd zoals de begroting en het programma voor 2012. Als gastspreker was Gerrit Zalm, voormalig minister van financiën en thans voorzitter van de Raad van Bestuur van ABN AMRO, uitgenodigd. Gelet op de huidige eurocrises was hij de juiste man op het juiste moment.

 

Als voorschot op de zomervakantie was gekozen voor een  “mediterraan buffet “. Verrassend en smakelijk en door de buffetvorm voldoende mogelijkheid om in gesprek te komen met de andere leden van de club.

Friso Bokaal

Op zaterdag 30 juni 2012 werd op het Sneekermeer gezeild om de Frisobokaal 2012. Op uitnodiging van de Commissaris van de Koningin waren 14 Captains of Industry naar Fryslân gekomen voor één dag schipper te zijn op één van de veertien SKS skûtsjes.

 

De leden van CDF waren uitgenodigd om de schippers bij te staan en te fungeren als bemanningslid. In die rol konden zij ook hun functie als ambassadeur voor Fryslân uitoefenen door de capitans of industry en hun gezelschap te informeren over de kwaliteiten van het Friese bedrijfsleven.