Leeuwarden 2018 Fryslân

Startbijeenkomst

Appelscha, 13 oktober 2011 – Gisteravond vond in Appelscha de ‘heroprichting’ plaats van de Club Diplomatique. Gezien de intensieve samenwerking met Fan Fryslân wordt de naam gewijzigd in Club Diplomatique Fan Fryslân. “Het bundelen van de krachten van leidende personen – met een Fries hart – uit het bedrijfsleven, bestuur, cultuur, onderwijs en sport in Fryslân, is een bijzonder initiatief in Nederland”, aldus voorzitter Anne Jan Zwart en Commissaris van de Koningin John Jorritsma.

 

Economie, innovatie en promotie
“De Club Diplomatique Fan Fryslân heeft drie doelen”, zegt Zwart, in het dagelijks leven directeur van ECOstyle. “We willen helpen bij structurele verbeteringen in de Friese economie, willen nieuwe, innovatieve ontwikkelingen in de provincie stimuleren en als ‘ambassadeurs’ Fryslân promoten in onze dagelijkse werkzaamheden.”

 

Niet zomaar weer een netwerk
De Club Diplomatique wil niet zomaar weer een extra netwerk zijn. “We zijn een club en geen commercieel netwerk”, vervolgt Zwart. “Mensen worden niet lid voor hun direct persoonlijk belang, maar om samen vorm te geven aan de Friese toekomst. Want als het met Fryslân goed gaat, gaat het met iedereen goed.”

 

Samenwerking Fan Fryslân
Zoals de naam al zegt gaat de Club Diplomatique Fan Fryslân samenwerken met Fan Fryslân. Onder deze noemer is de provincie gestart met een bredere regiomarketing. “Fan Fryslân heeft als doel het imago van Fryslân te verbreden. Zodat we niet alleen meer bezoekers maar ook meer bedrijven, studenten, hoger opgeleiden en bewoners, interesseren, aantrekken en behouden”, zegt Commissaris van de Koningin Jorritsma. “En dat kun je alleen samen succesvol doen. Daarom zijn we ook ontzettend blij met deze samenwerking.”

 

Een win-win situatie
De samenwerking houdt onder andere in dat de Club Diplomatique Fan Fryslân jaarlijks een financiële bijdrage levert aan de campagnes van Fan Fryslân. Aan de andere kant liften wij dan weer mee op de activiteiten en uitingen van Fan Fryslân. “Een prachtige win-win situatie,” volgens Jorritsma en Zwart.